jácint akvarell festés

Akvarell: Hálás téma a virág

Amikor ismerkedünk az akvarellfestés technikájával és témát keresünk, nagyon jó választás ha körülnézünk a környezetünkben, otthonunkban, kertünkben és megpróbáljuk megfesteni a szívünknek, szemünknek kedves virágokat, növényeket.

hajnalka akvarell festés

Így gyakorolhatjuk a nedvesen nedves technikát ha például egy egész virágágyást akarunk akvarell technikával megörökíteni vagy akár a takarófolyadék használatát is kipróbálhatjuk ha egy-egy virágfejet részletesen szeretnénk ábrázolni.

nefelejts akvarell festés

A virágok, növények festése közben rengeteg lehetőség nyílik a színkeverés megtanulására. Ha ilyenkor a festék véletlenszerű keveredése után egy nagyon szép vagy érdekes szín keletkezik, azt érdemes felírni, hogy miből lett, vagy egy kicsi lapon megismételni, hogy később könnyebb legyen kikeverni. Ezt a színminta kollekciót elkészíthetjük akkor is, amikor ismerkedünk a festékeinkkel. Szánjunk rá időt, később nagyon megkönnyíti a munkánkat és valójában ez adja az akvarell festés izgalmát. 🙂

További írások akvarell témában: Akvarell

 


A szerzőről:

Rudolf TündeTünde, alkalmazott grafikus

“Az ember nyissa meg a szívét a szépségnek,hagyja,hogy az Isteni erő inspirálja őt a szívén keresztül.” Váradi Tibor

Tünde összes írása: Link

 HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ne maradj le friss híreinkről, blogbejegyzéseinkről!  (Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Spam-et nem küldünk, mi se szeretjük. A törvényi előírásokat betartjuk, NAIH számunk: NAIH-120632/2017. Adatvédelmi szabályzatunkat ITT olvashatod. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz.)

Hogyan szólíthatunk
Email címed

 


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük