diópác akvarell virág tavirózsa festmény

Diópác és akvarell – Miben különbözik, miben hasonlít?

Akik szeretik a régi, megsárgult fotókat, antik bútorokat, esetleg otthonukat is ilyen stílusban rendezik be, ők biztosan szeretni fogják a diópáccal készült festményeket.
Ezek monokróm, megnyugtató színviláguk miatt nagyon jól beilleszthetők például egy hagyományos stílusú dolgozószobába, irodába is.

A technika kifejezetten alkalmas épületek, utcarészletek ábrázolására, de virágokat is festhetünk vele ha nem szeretjük az akvarell színes világát.

Többféle színű pác közül választhatunk (dió, mahagóni). A festés folyamata hasonlóan az akvarellhez a világostól a sötét felé halad. Itt is figyelni kell, hogy a legvilágosabb foltoknál hagyjuk érvényesülni a papír fehérségét.
Érdekessége a technikának, hogy az ecset  mellett metszett tollakat is használunk.

Egy szónak is száz a vége, ha színeset szeretnénk, fessünk akvarellel, ha pedig jobban kedveljük a szépia hangulatát, próbálkozzunk a diópáccal.

diópác vác akvarell festmény

További írások akvarell témában: Akvarell

 


A szerzőről:

Rudolf TündeTünde, alkalmazott grafikus

“Az ember nyissa meg a szívét a szépségnek,hagyja,hogy az Isteni erő inspirálja őt a szívén keresztül.” Váradi Tibor

Tünde összes írása: Link

 HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ne maradj le friss híreinkről, blogbejegyzéseinkről!  (Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Spam-et nem küldünk, mi se szeretjük. A törvényi előírásokat betartjuk, NAIH számunk: NAIH-120632/2017. Adatvédelmi szabályzatunkat ITT olvashatod. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz.)

Hogyan szólíthatunk
Email címed

 


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük