fényvisszaverő rózsa

Fényvisszaverő kitűző táskára, ruhára, bukósisakra, bármire!

A tavasz közeledtével talán egyre többen kapnak kedvet a biciklizéshez, egyéb kinti sportokhoz. Vagy csak egyszerűen ahhoz, hogy gyalog sétáljanak haza a gyerkőccel óvodából, iskolából. Azonban még mindig elég korán sötétedik, ezért fontos, hogy biztosítsuk a megfelelő láthatóságunkat. Ehhez adunk most egy ötletet:

Ezt az apró kiegészítőt te is könnyen el tudod otthon készíteni saját magadnak, de akár ajándéknak is tökéletes!
Amire szükséged lesz:
• Fényvisszaverő anyag (én Ebay-ről rendeltem, de itthon is sok helyen lehet kapni – Veresegyházon például a Rőfösnél 😉)
• Egy kemény alap (én kávékapszulát használtam, tökéletes a célra)
• Kitűzőalap
• Ragasztópisztoly

Vágj ki az anyagból 5db egyforma méretű, az alappal megegyező méretű kört. A fényes oldala nézzen feléd az anyagnak (színe). Hajtsd félbe a kört, majd a csücskébe nyomj egy pötty ragasztót és újra hajtsd félbe.
Ennyi az egész! Ezt a folyamatot hajtsd végre mindegyik körre.

fényvisszaverő kitűző készítése ábra

Ha ezzel elkészültél, jöhet az alap! Képzeletbe negyedeld el a kört és ragassz fel rá négy kis cakkot tetszőleges irányba! Az ötödik egy kicsit trükkösebb lesz, a sarkát ragaszd be középre, majd nyisd szét, és ragaszd hozzá mindegyik negyedhez.

Nem olyan bonyolult. Hidd el, a videóból mindent meg fogsz érteni 😉

Mivel ez a fényvisszaverő csík műanyag alapú, bátran lehet egy kicsit gyújtogatni. Nem tartom valószínűnek, hogy elkezdjen szétbomlani, de jobban néz ki a kis félgömböd, ha még egy kicsit cakkosabb lesz.

Ne felejtsd el a végén ráragasztani a kitűzőalapot ! Ezzel készen is vagy! Viseld egészséggel az általad készített kitűződet! Mivel egy nagyon egyszerű dologról van szó, nyugodtan próbáld ki gyerekekkel is, szívesebben fogják hordani a táskájukon a maguk által készített kitűzőt. Persze a ragasztópisztoly és az öngyújtó korhatáros 😉

Ha még lenne kérdésed, nyugodtan írja az  info[kukac]kezmuveres.hu e-mail címre!


A szerzőről:

Buza Zsófi

Zsófi,
A csoport mindenese, még nem szakosodtam.
Kétlaki életmódot folytatok; félig őrbottyáni félig pesti lakos vagyok. Az egyetemen tanárnak tanulok, emellett próbálok időt szorítani a … minek is!?? Minden másnak, bármi másnak: festésnek, rajzolásnak, tervezésnek, kisplasztikázásnak (bármit is jelentsen ez), ékszerkészítésnek…

Zsófi összes bejegyzése itt elérhető. 

 HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ne maradj le friss híreinkről, blogbejegyzéseinkről!  (Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Spam-et nem küldünk, mi se szeretjük. A törvényi előírásokat betartjuk, NAIH számunk: NAIH-120632/2017. Adatvédelmi szabályzatunkat ITT olvashatod. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz.)

Hogyan szólíthatunk
Email címed

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük