ékszerek fülbevalók kávékapszulából

Bemutatkoznak a termékek – Kávékapszula fülbevalók

Új sorozat!

A webshopnyitás kapcsán szeretnénk ha jobban megismernétek a termékeinket, megszületésüket, készítési folyamataikat.

A sorozat első részében a Zsófi által készített fülbevalók “mutatkoznak be”.

Ékszerek kávékapszulából
avagy újrahasznosítás és design

Ma már egyre többen használják a kapszulás kávéfőzőket. Be kell vallani, hogy elég kényelmesek. Semmi macera, kiszóródott kávé, takarítás… Egy kapszula, egy kis víz, maximum két gombnyomás és szinte már kész is a finom reggeli vagy ebéd utáni kávé. Igen ám, de azt már talán kevesebben tudják, hogy amit a kényelmükön nyernek, azt Földanya fizeti meg. Hiszen ezek a kapszulák nagy mennyiségben óriási terhet jelentenek, egy újabb forrása a már így is majdnem mindent elöntő szeméthegyeknek.

Igen, igen, mi is hallottunk már a Nespresso kampányáról, hogy begyűjtik ezeket a kapszulákat és megpróbálják újrahasznosítani. De valljuk be, hogy aki a kényelemért vette meg a kapszulát, az nem biztos, hogy vállalja azt a kényelmetlenséget, hogy gyűjti és visszaviszi őket a gyűjtőpontba. Ettől függetlenül helyesnek gondoljuk ezt a kezdeményezést.

Szerencsére létezik egy másik alternatíva: az elhasznált kávékapszulák újrahasznosítása. Zsófi kezei között új értelmet, új életet kapnak a kiszolgált kapszulák. Így még sokáig lehetnek társaink a mindennapokban, főleg ha szereted az extravaganciát és a merész designt.

 

A képek ne téveszenek meg senkit, a fülbevalók elkészítése nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. 😎 Természetesen az első lépés a kapszulák kitisztítása, a zacc eltávolítása, szárítás. Ám a kapszulák nem adják meg magukat olyan könnyen. Ráadásul kis szerszámokkal kell igen aprólékosan dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy munka közben könnyen megsérülhet az ember…

ékszerek fülbevalók kávékapszulából

Szerencsére rengeteg féle szín közül lehet válogatni, így minden napra megtalálhatjuk az éppen adott napi öltözetünkhöz való színt és Zsófi kreatívitásának köszönhetően rengeteg féle forma is nehezíti a választásunkat 😁.

Szóval aki szeretné kicsit tehermentesíteni a Földet az újabb szemétkupacoktól, ráadásul szívesen kitűnne különleges ékszerek viselésével, az ne habozzon és válasszon a webshopunk kínálatából.

Ez tetszik! Én is szeretnék kapszula ékszert.

Figyelem! A kávékapszulák aluminiumból vannak, így az erre érzékenyeknek nem ajánlott a viselésük!


A szerzőről:

SzilviSzilvi, közgazdász, 3 fiú édesanyja, hobbi kézműves

“dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.” József Attila

Szilvi összes írása: Link


 HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ne maradj le friss híreinkről, blogbejegyzéseinkről!  (Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Spam-et nem küldünk, mi se szeretjük. A törvényi előírásokat betartjuk, NAIH számunk: NAIH-120632/2017. Adatvédelmi szabályzatunkat ITT olvashatod. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz.)

Hogyan szólíthatunk
Email címed


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük