Gabi és Vencel rajz

Mesés kihívás 3. nap: Gabi és Vencel találkozása

Gyerekkel utazni igen fárasztó lehet. “Ott vagyunk már?!”. Ha ismerős a mondat, Vikor-Varga Laura kihívása neked való. Mesélj és meséltess! 3 szó – 1 mese 5 napon át. Az összes mesét elolvashatod itt: http://kezmuveres.hu/tag/meses-kihivas/

A mai három szó amit fel kellett használnom: GILISZTA, VAKOND, TISZTÁS

És a mese, ami ebből született:

Gabi és Vencel találkozása

Messze a nyüzsgő város összes zajától, az erdőben egy tisztás terült el. A tisztás kicsi volt, mégis sok állatnak adott otthont. Köztük volt Gabi, a giliszta fiú és Vencel, a vakond fiú is.
Ők ketten a tisztás két szegletében éltek. Olyan messze egymástól, hogy soha nem találkoztak még.
Gabi kissé harcias volt. Gyakran nem értett szót a barátaival, más volt a véleménye. Kíváncsi volt mindenre, a föld fölötti dolgok nagyon érdekelték.
Vencel nyugodtan élte kis vakond életét. Néha már túl egyhangúan is. Ritkán találkozott más állatokkal. Álomszuszék volt. Ha tehette, aludt. Idejének nagy részét a föld alatt töltötte.

Egyik nap Gabi nagyon mérges lett. Barátja nem hitte el neki, hogy a tisztás másik felébe valaha is el tudna jutni. Pedig ő váltig állította, hogy egyszer már megtette az utat. Gabi erre felbátorodva így szólt:
– Na, várj csak! Majd megmutatom!
Ezzel útnak is indult a túloldalra a földalatti járatokban. Több napja már csak ment, mendegélt. Lassan a mérge is elszállt. Már nem is tudta, miért indult el. Azt meg végképp nem, hova tart. Feljött a felszínre, és ott folytatta útját az ismeretlenbe. Egyszer csak elért egy nagy buckához. Felmászott a tetejére, majd … hirtelen zuhanni kezdett. Egészen Vencelig. Pontosan a vakond fiú fejére huppant. Vencel azonnal felriadt álmából. Fájlalta feje búbját. Körülnézett és meglátta Gabit.

Gabi és Vencel rajz
Illusztráció: Fecskovics-Domonkos Anita

Nem igazán értette, hogy egy giliszta mit keres egy vakondtúrás kellős közepén. Gabi elmesélte idevezető útját, és mesélt barátairól is. Vencel ámulva figyelte Gabi minden egyes szavát. Tetszett neki mozgalmas élete, az ő kissé unalmas napjaihoz képest.

Gabi rengeteg történetet regélt el Vencelnek. Minden reggel együtt reggeliztek, feltérképezték a föld fölötti területet, aztán Gabi mesedélutánt tartott a vakond fiúnak, esténként pedig együtt pihentek a földalatti járatukban.
Gabi régen látta már túloldalon élő barátait, mégsem vágyódott vissza hozzájuk, még régi pörgős életéhez sem. Vencelben igazi jó barátra lelt. Barátságuk kölcsönös volt. Figyeltek egymásra, és nem kételkedtek egymás szavában.

Ezentúl Gabi és Vencel együtt töltötte nyugodt, mégis kalandos életét.

A szerzőről:

LauraLaura, költő, meseíró
“Receptem: egy cseppnyi varázslat, melyből varázsszóra mese válhat.”

Laura összes írása itt érhető el.

 

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb mesékről, iratkozz fel hírlevelünkre!

 HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ne maradj le friss híreinkről, blogbejegyzéseinkről!  (Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Spam-et nem küldünk, mi se szeretjük. A törvényi előírásokat betartjuk, NAIH számunk: NAIH-120632/2017. Adatvédelmi szabályzatunkat ITT olvashatod. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz.)

Hogyan szólíthatunk
Email címed

 


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük