Panna plédje

Mesés kihívás 4. nap: Panna plédje

Gyerekkel utazni igen fárasztó lehet. “Ott vagyunk már?!”. Ha ismerős a mondat, Vikor-Varga Laura kihívása neked való. Mesélj és meséltess! 3 szó – 1 mese 5 napon át. Az összes mesét elolvashatod itt: http://kezmuveres.hu/tag/meses-kihivas/

Ma a következő szavakból kellett alkotnom: LEPKE, TAKARÓ, ALMA
Íme a mese, ami ezekből született:

Panna plédje

Panna édesdeden aludt ágyában kékszínű lepkés takarójában. Hajnalban viszont arra ébredt, hogy fázik. Próbálta a takaróját magára húzni, de nem tudta. Nem találta. Nem volt sehol sem.

Kinyitotta szemét. Észrevette, hogy lepkés plédje a levegőben száll. A széleit a pillangók fogták és reptették. Elképedve állapította meg, hogy a kékszínű plédjéről a lepkék életre keltek. Panna hiába kérlelte őket, hogy adják vissza plédjét. Panna már nagyon fázott, didergett.

Panna plédje
Illusztráció: Fecskovics-Domonkos Anita

Mindenki mélyen aludt a házban, még a szobában lévő kishúga is, Saci. Nem akart senkit sem felkelteni.

Gondolkodni kezdett, mitévő legyen. Nemrég az állatkertben voltak a családdal kirándulni. Panna és Saci gyönyörködtek a sokszínű lepkékben, melyek egy-egy gyümölcsdarabon pilledtek.

Panna rögtön kiszaladt a kertbe, hogy almát szedjen a fáról. Mihelyst kinyitotta az ajtót, a lepkék kirepültek a takarójával együtt a kertbe. Panna teljesen kétségbe esett, többé nem kapja vissza puha takaróját. A fa legalsó ágairól négy almát ért el. A konyhába sietett és cikkekre vágta, majd letette a földre azokat. Rövid időn belül az édes almadarabokat ellepték a pillangók leejtve ezzel kékszínű plédjét. Panna azonnal felkapta takaróját és beszaladt vele a szobájába. Bár a csodaszép pillangók eltűntek róla, puha melegsége és friss illata megmaradt.

Panna plédje
Illusztráció: Fecskovics-Domonkos Anita

Bebújt ágyába és próbált visszaaludni. Hamarosan álomba merült. Kavarogtak szálló gondolatai. Álmában kék takarója újra pillangókkal színezett volt.

Reggel a cirógató napsugár nyitogatta Panna szemét. Szorosan magához húzta kékszínű takaróját, melyen a lepkék békésen szunyókáltak. Talán csak rosszat álmodott? S megnyugodott.

A szerzőről:

LauraLaura, költő, meseíró
“Receptem: egy cseppnyi varázslat, melyből varázsszóra mese válhat.”

Laura összes írása itt érhető el.

 

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb mesékről, iratkozz fel hírlevelünkre!

 HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ne maradj le friss híreinkről, blogbejegyzéseinkről!  (Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Spam-et nem küldünk, mi se szeretjük. A törvényi előírásokat betartjuk, NAIH számunk: NAIH-120632/2017. Adatvédelmi szabályzatunkat ITT olvashatod. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz.)

Hogyan szólíthatunk
Email címed

 


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük