illusztráció

Mesés kihívás 1. nap: Anita álma

Gyerekkel utazni igen fárasztó lehet. “Ott vagyunk már?!”. Ha ismerős a mondat, Vikor-Varga Laura kihívása neked való. Mesélj és meséltess! 3 szó – 1 mese 5 napon át. Az összes mesét elolvashatod itt: http://kezmuveres.hu/tag/meses-kihivas/

A mai három kulcsszó: ARANY, FA, DELFIN

Anita álma

Egy tavaszi napsütéses napon Anita a virágoskertjük közepén üldögélt egy padon. Családi házukhoz egy kis kert tartozott, amit anyukájával közösen gondozott. A tulipán, a nárcisz, a krókusz és a jácint minden tavasszal színesbe öltöztette a kertet.

Gyakran kiment, hogy a padon ücsörögve pihenjen, vagy kedvenc állatáról könyveket nézegessen, olvasson. Kicsi korától kezdve a delfin volt a legkedvesebb állata. Egy szürke, kékszemű delfin volt a legelső plüss állata. Olyannyira szerette, hogy vele aludt, s vele kelt.

Ha nem a kertben gyönyörködött, akkor tágas szobája kicsiny szegletében tartózkodott. Ott, hol egy fa helyezkedett el, de nem akármilyen. Szobájának egyik fala sokáig üres volt. Anita ötödik születésnapján anyukájával együtt kidíszítették. Hatalmas aranyszínű fát festettek rá, melyet kívánságfának neveztek el. Erre a fára kerültek fel azok a kívánságok, melyeket igazán szeretett volna.

Az első, ami felkerült, a delfinnel való úszás volt. Mellé egy kislányt rajzolt, aki egy delfin uszonyába kapaszkodva úszik. A kívánságok között szerepelt még könyvcím, bicikli, nyaklánc, rajztábla, de a központi helyet mindig a delfinnel való úszás foglalta el.

Anita nyáron ünnepelte 10. születésnapját. Ezt a napot is a kiskert látogatásával kezdte, mint a többit. Szerette a virágok illatát, szerette nézni, ahogy reggel az ébredő bimbók kinyílnak. Épp őket csodálta, amikor a kispadon észrevett egy borítékot, rajta az ő nevével. Kíváncsian bontotta fel, melyben egy családi repülőjegyet és egy delfin képét találta. Mire Anita arcán megjelent a mosoly, anyukája és apukája vette őt körül. Nagy puszit adtak homlokára és felköszöntötték őt. Örömében szülei nyakába ugrott és nem győzte köszönni ajándékát. Anita álmában sem gondolta volna, hogy valaha is teljesül kívánsága.

Az ajándéka még egy hónapot váratott magára, ugyanis a nyár közepére szólt a tengerparti repülőjegy. Ott egy állatparkban Lisa, a delfinlány várt rá, hogy megismerkedjenek. Anita először az orrát simogatta meg, aztán egy halat adott szájába, majd Lisa fejét csóválva hívni kezdte őt a vízbe. Anita bátran csobbant bele a vízbe, és fél órán keresztül együtt játszottak, labdáztak, karikáztak és úsztak. A szülők a medence partjáról figyelték lányuk örömét.

Feledhetetlen élmény volt Anita számára, melyet videó és fotósorozat örökített meg. Most már az aranyszínű kívánságfán a delfines rajz mellett egy vidám kép tündöklik Anitáról és Lisáról, a delfinlányról.

illusztráció
Illusztráció: Fecskovics-Domonkos Anita

A szerzőről:

LauraLaura, költő, meseíró
“Receptem: egy cseppnyi varázslat, melyből varázsszóra mese válhat.”

Laura összes írása itt érhető el.

 

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb mesékről, iratkozz fel hírlevelünkre!

 HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ne maradj le friss híreinkről, blogbejegyzéseinkről!  (Adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. Spam-et nem küldünk, mi se szeretjük. A törvényi előírásokat betartjuk, NAIH számunk: NAIH-120632/2017. Adatvédelmi szabályzatunkat ITT olvashatod. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz.)

Hogyan szólíthatunk
Email címed

 


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük